Βρισκόμαστε στη καρδιά του Χειμώνα και αυτό μου έδωσε το έναυσμα να μοιραστώ μαζί σας κάποια καθημερινά πράγματα που πρέπει να κάνετε στο όχημα σας. Είναι πολύ σημαντικό πριν ξεκινήσετε για να πάτε οπουδήποτε να κάνετε κάποιους βασικούς ελέγχους πρώτα, πράγμα που δυστυχώς δεν κάνει κανείς.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε φτάνοντας στο όχημά σας, είναι να κοιτάξετε κάτω από αυτό για τυχόν διαρροές, ξένα σώματα, ζώα, ακόμα και μικρά παιδιά που μπορεί να έχουν πάει να πιάσουν μια μπάλα. Να σταθώ λίγο στα ζώα όμως. Τους χειμερινούς ειδικά μήνες, τα ζώα ψάχνουν για ζεστασιά και ένα από τα πιο ζεστά μέρη έξω στο δρόμο είναι αυτό της μηχανής του αυτοκινήτου, άρα, τα γατιά κυρίως, συνηθίζουν να κρύβονται εκεί μέσα για να απολαύσουν τη ζεστασιά που προσφέρει η μηχανή του αυτοκινήτου.
Επόμενος πολύ σημαντικός έλεγχος είναι αυτός των ελαστικών αφού καλό είναι να κοιτάζουμε για τυχόν σκισίματα, ξένα σώματα ή ακόμα και λάδια.(μπορεί να υπάρχει διαρροή λαδιού από τα αμορτισέρ),
Ύστερα είναι καλό να κάνετε έναν περιμετρικό έλεγχο στον αυτοκίνητό σας για να ελέγξετε τους προφυλακτήρες αν είναι στη θέση τους , όλες τις φωτιστικές επιφάνειες, να μην έχουν σπασίματα αλλά και θαμπάδες, τα τζάμια και τέλος τους υαλοκαθαριστήρες, τους οποίους πρέπει να αλλάζετε κάθε χρόνο πριν τον χειμώνα.
Τέλος, αν βρεθείτε σε περιοχές όπου αυτή τη περίοδο έχει παγετό, είναι σημαντικό όταν απομακρύνεστε από το όχημά σας να αφήνετε ανοιχτούς τους υαλοκαθαριστήρες έτσι ώστε να μην παγώσουν και διαλυθούν και όταν βάζετε μπρος τον κινητήρα σας να περιμένετε μέχρι το αυτοκίνητο να ανεβάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία, που είναι περίπου 82 με 90 βαθμούς κελσίου.

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *